advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Opnieuw onderzoek naar haalbaarheid sportpark tussen America en Meterik

Er komt een nieuw onafhankelijk onderzoek naar de haalbaarheid van een gezamenlijk sportpark tussen America en Meterik. Dat is de conclusie van de raadsvergadering van dinsdagavond.

De publieke tribune zat dinsdagavond bomvol. Een grote delegatie van AVV America was naar het gemeentehuis gekomen, omdat zij het niet eens zijn met de plannen van het college van burgemeester en wethouders voor een gezamenlijk sportpark op het al bestaande complex van RKSV Meterik. De Americaanse voetballers maakten dinsdagavond een duidelijk gebaar richting de Horster politiek.

Deuren geopend
Verschillende partijen steunden de argumenten van AVV America tijdens de raadsvergadering. Het statement van de voetbalclub lijkt dus deuren te hebben geopend. En dat zorgt voor opluchting bij de voetballers. "Gelukkig hebben we nu het punt bereikt dat we weer gaan kijken naar een gezamenlijke locatie tussen beide dorpen. Dat is voor ons heel belangrijk", legt John Minten van AVV America uit.

Gelukkig hebben we nu het punt bereikt dat we weer gaan kijken naar een gezamenlijke locatie tussen beide dorpen. Dat is voor ons heel belangrijk.

• John Minten - AVV America

Tekentafel
Terug naar de tekentafel dus. Wethouder Han Geurts benadrukt wel dat hij de informatie die tot nu toe in het traject vergaard is, meeneemt in de vervolgstappen. Het zou volgens de wethouder zonde zijn om het complete onderzoek opnieuw te doen. Geurts: "We gaan nu door een onafhankelijke partij nader onderzoek laten doen en met de clubs van America en Meterik in gesprek." In de huidige plannen van het college is ook een sporthal opgenomen. "We gaan kijken of we het sportpark en de sporthal samen kunnen voegen, maar beide projecten moeten ook afzonderlijk van elkaar doorgang kunnen vinden", licht de wethouder toe.

Laat je reactie achter