advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

VieCuri Medisch Centrum Venlo

Opnamestop VieCuri: patiënten naar omliggende ziekenhuizen

Er geldt sinds zaterdagmiddag een tijdelijke opnamestop van nieuwe patiënten in het VieCuri. Het ziekenhuis in Venlo ligt momenteel vol.

Dat meldt 1Limburg

"In samenspraak met de AmbulanceZorg Limburg-Noord en de Huisartsenpost is afgesproken dat er geen nieuwe patiënten meer opgenomen kunnen worden", legt een woordvoerder van VieCuri uit.

Opnamestop
"We kregen meer nieuwe patiënten via de Spoedeisende Hulp binnen dan er weg gingen. Daardoor liggen nu alle bedden vol. Voor de veiligheid van de patiënten kiezen we er daarom voor om ze op voorhand door te sturen naar omliggende ziekenhuizen", aldus de woordvoerder.
Dat betekent dat ambulances nieuwe patiënten direct naar een ander ziekenhuis in de omgeving vervoeren. Ook de huisartsenpost stuurt patiënten die opgenomen moeten worden naar een ander ziekenhuis.

Zeer uitzonderlijk
"Het is een hele vergaande maatregel. Als ziekenhuis willen we dit uiteraard liever niet. Het is ook zeer uitzonderlijk", benadrukt de woordvoerder. "We halen altijd alles uit de kast om elke patiënt goede zorg te bieden. Maar elk ziekenhuis heeft zijn maximale capaciteit."
De opnamestop geldt sinds zaterdagmiddag 13:00 uur. Hoelang deze maatregel nodig is, is niet bekend.

Geplande zorg
De geplande zorg gaat wel gewoon door voor zover die niet al afgeschaald is. Ook bij het VieCuri zijn er enkele operatiekamers minder in gebruik om medewerkers vrij te maken voor de covid-zorg. "We hebben wel minder ok's dan gepland, maar in tegenstelling tot de eerste golf lukt het redelijk om de geplande zorg door te laten gaan", weet de woordvoerder.

Ook voor geboortezorg kunnen mensen gewoon bij het Geboortecentrum in Venlo terecht.

Laat je reactie achter