advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Ook fysiotherapeuten zwaar geraakt door crisis

De maatregelen die tot en met 6 april zouden gelden, worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Mensen met een contactberoep, zoals kappers, nagelstylisten en fysiotherapeuten mogen tot die tijd hun werk niet uitoefenen.

Marijn Mulders heeft heeft Mulders Fysiotherapie in Sevenum, Fy-Fit in Grubbenvorst en Fysiotherapie Horst aan de Maas onder zijn hoede. "Wij hebben vanaf 16 maart de deuren gesloten en alleen het noodzakelijke behandeld. Door de maatregelen van het kabinet kunnen we weinig tot niets meer doen", licht hij toe.

Noodgevallen
Alleen noodgevallen worden op dit moment wel door de fysiotherapeut in behandeling genomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die een dienst in het ziekenhuis draaien of personen die anders fors achteruit gaan, omdat zij een fysieke achterstand hebben. Verder proberen de praktijken cliënten in deze periode waar het kan op afstand te helpen. Bijvoorbeeld via videobellen.

Financiële klap
Normaal ontvangt Mulders op de hoofdlocatie in Medisch Centrum Sevenum zo’n 100 tot 150 mensen per dag. De financiële klap is dan ook groot. Mulders: "We kunnen nog wel even vooruit, maar de steunmaatregelen van de overheid zijn straks echt wel nodig. Dat is één ding wat zeker is."

Laat je reactie achter