Banner-TOP-Marktwijzer-2

advertentie

Omroep Horst aan de Maas wint Cultuurprijs

Medewerkers van Omroep Horst aan de Maas hebben tijdens het OP-festival in Horst de Cultuurprijs 2019 uitgereikt gekregen.
Volgens de jury heeft de omroep de Cultuurprijs 2019 verdiend vanwege 'de verdiensten in het verleden van alle betrokken vrijwilligers en bestuursleden, maar vooral voor de moed om door te groeien naar een omroep die gewapend is voor de ontwikkelingen van de toekomst.'
Voor het culturele veld is Omroep Horst aan de Maas van ongekend belang.

Jury Cultuurprijs 2019

Mediaplatform
Omroepmedewerkers kregen de Hart voor Cultuur-prijs overhandigd door wethouder Han Geurts van gemeente Horst aan de Maas. Uit het juryrapport: "Voor het culturele veld is Omroep Horst aan de Maas van ongekend belang. Naast de programma’s die met veel passie worden gemaakt , biedt en beheert de omroep met vele vrijwilligers en professionals een mediaplatform, waar lokaal talent en culturele evenementen worden gepresenteerd aan duizenden kijkers en luisteraars in de regio."
Waardering
Omroepdirecteur Evert Cuijpers ziet de prijs als een waardering voor alle inspanningen die de afgelopen 22 jaar zijn verricht door de vrijwilligers van Omroep Reindonk. "Zonder die vrijwilligers was er geen fundament waar nu op verder kan worden gebouwd."

Jury
In de jury zaten dit jaar naast wethouder Han Geurts voormalig directeur van het Limburgs museum Jos Schatorjé, Tren van Enckevort (Rowwen Hèze) en theaterprogrammeur Fred Houben. Eerdere winnaars van de Cultuurprijs zijn musicalster Renee van Wegberg, de Horster band Afterpartees en filmmaker Marijn Poels. 
advertentie Banner-centraal Lumar Verhuur

Lees ook deze artikelen