advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Omroep Horst aan de Maas blijft tóch bestaan

De website en radiozender van Omroep Horst aan de Maas blijven in de lucht. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de omroep en gemeente dit weekend.

De tv-zender van de lokale omroep gaat per 1 maart wel op zwart.

Veel onbegrip
Afgelopen dinsdag werd bekend dat Omroep Horst aan de Maas per 1 maart ophoudt te bestaan. Dat zorgde voor veel onbegrip in de lokale samenleving. Ook stelden verschillende politieke partijen de afgelopen dagen vragen aan het college van burgemeester en wethouders over het 'op zwart gaan' van de omroep.

'Hartverwarmend'
Veel inwoners staken de omroep afgelopen week een hart onder de riem met berichten, vlaaien en bloemen. Een grote groep van carnavalsartiesten en luisteraars verzamelde zich zondagochtend voor de studio van Omroep Horst aan de Maas. Samen met de makers van het radioprogramma De Wekkerradio zongen zij luidkeels met de muziek mee. "Ontroerend en hartverwarmend", zegt vrijwilliger Veronique Klaassen.

Gesprekken
Vrijwilligers van Omroep Horst aan de Maas hebben donderdag een brandbrief gestuurd aan het gemeentebestuur. Daarin riepen zij het college op om de omroep in leven te houden. Van vrijdagmiddag tot en met zondagavond vonden er gesprekken plaats tussen de omroep en de gemeente. Deze gesprekken hebben ertoe geleid dat de website en radiozender in de lucht blijven. Daardoor kunnen de vrijwilligers doorgaan met het maken van hun radioprogramma’s; de vanuit L1 gestationeerde redacteur/verslaggever blijft content maken voor de website van de omroep.

30.000 euro
De vrijwilligers nemen de huidige stichting over. De gemeente stelt een subsidie van 30.000 euro beschikbaar voor de duur van maximaal zes maanden. Jan Droesen vervult vanaf 1 maart de rol van directeur-bestuurder. Louis Vullings, Dirk Jeurissen en Bas Peeters vormen de nieuwe Raad van Toezicht. De huidige interim directeur-bestuurder en Raad van Toezicht nemen afscheid.

Toekomst
In opdracht van de gemeente heeft een verkenner de afgelopen twee maanden gekeken of de huidige lokale omroep een toekomst heeft. Volgens de verkenner is dat niet het geval. Hij adviseert nu een fusie met Omroep Venray en het online platform Nieuws uit Horst aan de Maas. De komende maanden moet blijken op welke manier er een fusie of samenwerking mogelijk is.

Laat je reactie achter