advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

OJC Walhalla: 'We zijn verbaasd over de toon en uitspraken van burgemeester Palmen'

OJC Walhalla in Sevenum herkent zich niet in de uitspraken van burgemeester Ryan Palmen over het sluiten van het pand, vanwege het overtreden van de coronaregels. "We doen er alles aan om weer op een veilige manier open te gaan. Het helpt niet als de burgemeester dan onwaarheden verkondigd", zegt bestuurslid Remi Gommans.

Het Sevenumse jongerencentrum is verbaasd over de toon en uitspraken van de burgemeester. Op zaterdag 19 september ging het mis. Handhavers van de gemeente stelden toen vast dat bezoekers zich niet aan de regels hielden. Gommans: "Het was een rustige avond met ongeveer vijftien bezoekers, met ontsmette handen. Zij zaten allemaal op een veilige afstand van elkaar."

'Alles aan gedaan'
Volgens het bestuurslid liep het later die avond uit de hand, toen een grote stroom bezoekers van een andere festiviteit in Sevenum naar het jongerencentrum ging. "Onze vrijwilligers trokken snel aan de bel bij de voorzitter, die besloot de deuren te sluiten. Buiten ontstond een nog grotere mensenmassa en sommigen drongen via de achtertuin naar binnen. Wij werden hierdoor overvallen en hebben er alles aan gedaan om iedereen op een veilige manier buiten te krijgen. Op dat moment is het niet gelukt om overal de anderhalve meter afstand te waarborgen. Toezichthouders hebben toen geconstateerd dat het veel te druk was en dat ze geen desinfectie en registratie zagen", licht Gommans toe. 

Andere beleving
Burgemeester Palmen geeft in een reactie op het verhaal van Walhalla aan dat het jongerencentrum een andere beleving heeft van de gang van zaken dan de gemeente. "Het was niet de eerste keer dat men daar de coronaregels overschreed. De gemeente heeft beelden in het bezit van eerdere feesten, waarbij bezoekers dansen en elkaar knuffelen. Ook staan zij, terwijl het verplicht is om te zitten", aldus Palmen.

Gesprek
Gommans geeft aan dat er voordat de sozen in Horst aan de Maas weer open mochten een gesprek heeft plaatsgevonden tussen alle voorzitters en de gemeente. "We hebben toen gevraagd om een bevestiging dat de door ons genomen maatregelen toereikend waren. Vervolgens hebben we nooit iemand gezien", vertelt het bestuurslid van OJC Wahalla. Palmen: "We hebben in een gesprek met de sozen duidelijk aangegeven waar zij op moesten letten. Ook zijn er door de gemeente brieven gestuurd, waar Walhalla als enige niet op gereageerd heeft."

Laat je reactie achter