advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Dendron College

Officiële erkenning voor Opleidingsschool Noord-Limburg

Noord-Limburgse scholen en lerarenopleidingen gaan intensiever samenwerken om studenten beter voor te bereiden op een baan in het onderwijs. Het Dendron College is een van de partners van het project.

De minister van OCW heeft de aspirant Opleidingsschool Noord-Limburg (OSNL) nu erkend als opleidingsschool.

Erkenning
OSNL heeft zich in vier jaar tijd ontwikkeld van aspirant opleidingsschool naar een volwaardige en officieel erkende opleidingsschool. Alle criteria om een volwaardige leeromgeving te bieden voor aankomende leraren, vormgegeven door professionele opleidingsteams en binnen een heldere kwaliteitscultuur zijn aanwezig.

Breder beeld
De Noord-Limburgse Opleidingsschool geeft toekomstige leerkrachten de mogelijkheid om op meer scholen stage te lopen dan dat ze nu doen. Op die manier moeten de studenten een breder beeld van het onderwijs in de praktijk krijgen. Het doel is ook om ze te behouden voor de regionale arbeidsmarkt.

OSNL is een samenwerkingstraject van Dendron College, Raayland College en het Bouwens (vanuit LVO regio Noord), de tweedegraads lerarenopleidingen van de HAN, HAN ALO, HAN Masters, de Radboud Docenten Academie en de drie Venlose OGVO-scholen Valuascollege, College den Hulster en het Blariacumcollege.

Laat je reactie achter