Banner-TOP-Marktwijzer-2

advertentie

OBS Weisterbeek vraagt aandacht met herrieprotest

Zoveel mogelijk geluid produceren. Dat was het doel woensdagochtend tijdens het herrieprotest van OBS Weisterbeek, waarmee de basisschool aandacht wilde vragen voor de problemen binnen het onderwijs.
Een protest met een lach, maar wel met een serieuze achterliggende gedachte. Ook bij de Horster basisschool vinden ze dat er echt iets moet gebeuren. "Ook wij merken dat het lastig is om vervangingen in te vullen, nieuwe collega's aan te trekken en mannen het onderwijs in te krijgen. Er is structureel geld nodig om ons onderwijs sterker te maken en kinderen meer kansen te bieden", zegt OBS Weisterbeek-directeur Bart Mous.
Er is structureel geld nodig om ons onderwijs sterker te maken en kinderen meer kansen te bieden.

OBS Weisterbeek-directeur Bart Mous

460 miljoen euro
Afgelopen weekend sloten de onderwijsbonden een akkoord met het kabinet waarin er 460 miljoen euro voor het basisonderwijs wordt vrijgemaakt. Het overgrote deel van dit geld is incidenteel en is bedoeld om de werkdruk en de salarissen van leraren aan te pakken. Met de toezegging van de financiële middelen werd de landelijke staking van woensdag in eerste instantie afgeblazen. Na boze reacties uit de hoek van de docenten draaiden de bonden dit besluit weer terug.

Niet van plan
Maar structureel meer geld lijkt er voor het onderwijs vooralsnog niet in te zitten. Onderwijsminister Slob heeft voorafgaand aan het debat in de Tweede Kamer over de onderwijsbegroting aan de NOS laten weten dat hij niet van plan is om nog meer extra geld toe te zeggen aan de sector.

Van de zestien basisscholen van Dynamiek in de gemeente waren er woensdag elf dicht, drie een deel van de dag open en twee helemaal open.
advertentie Banner-centraal Vakgarage Middenpeel