advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Omroep Venlo

Noodverordening aangescherpt: aantal handhavers uitgebreid

De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft de noodverordening aangescherpt.

Er gelden nieuwe maatregelen voor gezamenlijke sanitaire voorzieningen en het aantal handhavers wordt uitgebreid.

Voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, heeft donderdag en vrijdag een nieuwe noodverordening vastgesteld. Hierin zijn aanvullende, verscherpte maatregelen opgenomen ten opzichte van de noodverordening van 27 maart. Dit alles om de verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen.

Gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen
Met deze aanvullingen sluiten de gemeenten van Veiligheidsregio maximaal aan bij het landelijke beleid. Naast enkele kleine technische correcties zijn er aanvullingen voor het sluiten van gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. Zo is het nu verboden om dergelijke voorzieningen op recreatieve plaatsen geopend te houden. Het gaat dan om gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, natuurgebieden, jachthavens en stranden.

Uitbreiding handhavers
Om maximaal toe te kunnen zien op de handhaving van de noodverordening wordt de capaciteit van de bijzonder opsporingsambtenaren (BOA) uitgebreid. Door deze aanvulling zijn de BOA’s van de provincie, RUD Limburg Noord, wildbeheereenheden en Servicecentrum MER nu ook opgenomen in de noodverordening.

De nu geldende noodverordening is vrijdagmiddag per onmiddellijke ingang van kracht.

Laat je reactie achter