advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Image'n Media

Nog geen aanknopingspunten in politieonderzoek Peelbrand

Het politieonderzoek naar de mogelijke brandstichter van de Peelbrand heeft nog niks opgeleverd. De dorpsraad in Griendtsveen zegt vertrouwen te hebben in de lopende onderzoeken, maar weet ook dat het heel moeilijk is om aan te tonen wie verantwoordelijk is.

De brand die in april 800 hectare natuurgebied in de Deurnesche Peel vernietigde, is hoogstwaarschijnlijk ontstaan door menselijk gedrag. Staatbosbeheer deed als terreinbeheerder aangifte van brandstichting. Het onderzoek is volgens de politie nog gaande maar heeft nog geen aanknopingspunten opgeleverd.

Vertrouwen
De dorpsraad in Griendtsveen laat telefonisch weten de onderzoeken van de politie Oost-Brabant en gemeente Deurne met vertrouwen tegemoet te zien. "Maar het is natuurlijk heel lastig om echt aan te tonen wie dit gedaan heeft." Het onderzoek van de politie richt zich op het vinden van de dader, terwijl het gemeentelijk onderzoek naar de oorzaak van de brand breder is. Zo kijken de onderzoekers ook naar hoe de brand zo groot heeft kunnen worden. 

Laat je reactie achter