advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Nieuw kunst- en cultuurbeleid gepresenteerd

Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuw kunst- en cultuurbeleid opgesteld.

Daarin staat onder meer dat alle inwoners, vooral kinderen, de kans moeten krijgen om kennis te maken met de verschillende vormen van cultuur. "We proberen het cultuuraanbod dat van scholen te verbinden met het lokale veld in Horst aan de Maas. Denk aan de fanfare, Muzikantine of toneelvereniging. Kinderen kunnen daardoor ontdekken wat ze leuk vinden en zich makkelijker bij een cultuurorganisatie aansluiten", aldus wethouder cultuur Han Geurts.

Cultuurconsulent
Het kunst- en cultuurplatform Zeen was betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe beleid voor de sector. Voorzitter Ans Gielen is positief over het initiatief, maar vindt dat er op het gebied van een cultuurconsulent nog veel winst te behalen is. "Nu is er één consulent. Als je het echt goed wilt doen en alle kinderen van de scholen in de gemeente wilt bereiken, zullen er echt meer cultuurconsulenten moeten komen", zegt ze.

Kunst
Geurts geeft aan dat er met deze plannen niet meer geld naar kunst- en cultuur gaat: "We gaan hetzelfde geld efficiënter inzetten." Gielen vindt dat de nadruk in het nieuwe beleid te veel op cultuur ligt en er meer aandacht mag zijn voor kunst.

De gemeenteraad neemt op 24 maart een besluit over het kunst- en cultuurbeleid.

Laat je reactie achter