advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Pumptrack: niet trappen maar pompen

Een werkgroep van zes enthousiastelingen wil een Pumptrackbaan realiseren in Horst, een relatief nieuwe vorm van buitensport die wereldwijd aan populariteit aan het winnen is.

Als werkgroep Pumptrack Horst hopen ze de plannen binnenkort aan de gemeente te presenteren. 

Gezond
Met de Pumptrackbaan wil de werkgroep aansluiten bij de wens van de gemeente om een gezonde regio te zijn. De werkgroep diende een plan in voor een baan ergens in Afslag 10.  "Een pumptrack is een parcours van bulten en bochten die aan elkaar geschakeld zitten. Je fietst er rondjes niet door te trappen maar een pompende beweging te maken", aldus initiatiefnemer Sander Joppen.

Openbaar
"Voor de dichtstbijzijnde baan zit je al snel een uur in de auto", zegt mede-initiatiefnemer Alexander Pelzer. "Een pumptrack hier in de regio zou dus zeer welkom zijn als je dit als hobby wilt beoefenen." De werkgroep streeft naar een baan in Horst als toegankelijke voorziening voor iedereen. 

Afslag 10
Volgende week zit de werkgroep met de gemeente om tafel om over het idee te spreken. Een locatie binnen Afslag 10 is 'een optie', maar 'betekent niet dat het daar moet komen', meent Joppen.

Laat je reactie achter