advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Nienke Wijnhoven begint aan ambassadeursschap

Horster zangeres Nienke Wijnhoven neemt het sinds deze week als ambassadeur van de stichtingen Bleumkes en Momentjes vaan Geluk op tegen eenzaamheid onder ouderen. Dat haar oma na het overlijden van haar opa alleen achterbleef is voor haar een belangrijke drijfveer.

Eenzame ouderen kunnen vanaf deze week de Horster zangeres aan de deur krijgen om ze te verrassen met een bloemetje en een goed gesprek. Naast dit werk voor stichting Bleumkes vaan Geluk gaat Nienke ook meedenken over de initiatieven van stichting Momentjes vaan Geluk, die ouderen met elkaar in contact moet brengen. De doelgroep van beide stichtingen zijn mensen die bijvoorbeeld hun partner verloren, kinderen hebben die ver weg wonen of niet meer goed ter been zijn. 

Drijfveer
Nienke verloor dit jaar haar opa aan de gevolgen van het coronavirus. Zijn ziekbed en overlijden sterken de Horster zangeres in haar taken die ze nu als ambassadeur heeft. "Je merkt hoe belangrijk het is om je oma niet alleen te laten staan nu. Het is fijn dat het nu ook weer steeds meer kan", aldus Nienke. Haar opa lag gedurende de coronapiek in het ziekenhuis en dus waren de contactmogelijkheden beperkt. "Het ging niet goed met hem en dan moet je afstand houden en kun je niet knuffelen. Dat was een vette klap. Daarom wil ik me hier voor de volle honderd procent voor inzetten."

Laat je reactie achter