Banner-TOP Novitas

advertentie

Natuurspeelbos hoopt op leuke bijdrage vanuit Onze Buurt

De vrijwilligers van het Speulbos in Tienray hopen op een leuke bijdrage van Onze Buurt 2019 voor de verdere realisatie van een natuurspeelbos.
Vrijdag wordt bekend welk initiatief er met de hoofdprijs vandoor gaat. In totaal is er 60.000 euro te verdelen.

Waterpomp
Stiekem hoopt Ellen Verstralen van het Speulbos op een prijs van 23.000 euro: “Want dan kunnen we een grote wens van de kinderen ook in vervulling laten gaan: een waterpomp”.

Kinderdorpspanel
Zo’n twee jaar geleden gingen de kinderen in Tienray vanuit het Kinderdorpspanel kijken wat ze anders zouden willen in het dorp. Zo vonden ze de huidige speeltuin saai en klein. Daarom ontstond het idee voor een klimbos en huttenbos. De kinderen zijn vervolgens zelf aan de slag gegaan met het ontwerp. Met hulp van vrijwilligers uit het dorp is er al een kabouterbos gerealiseerd.

Financiering
Geld voor de plannen wordt gezocht in fondsen en via sponsoring. De kinderen hebben zelf ook geld ingezameld door de verkoop van cupcakes en het doen van klusjes. En nu is er dus hoop op een leuk bedrag vanuit Onze Buurt. De competitie wordt jaarlijks gehouden door de vereniging van woningcorporaties Ons Limburg, in samenwerking met het Oranje Fonds en de provincie Limburg.

advertentie Banner-centraal Van Issum Media

Lees ook deze artikelen