advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Facebook Roy Bouten

Mussenbuurt domein van afvaldumpers

Bewoners van de Mussenbuurt in Horst hebben regelmatig te maken met afvaldumpingen in de straat. Vermoedelijk hebben sommige medebewoners geen zin om hun rommel op de correcte manier weg te gooien.

Wethouder Roy Bouten ging dinsdag in gesprek met bewoners van het Merelplein in de Horster Mussenbuurt. Het ging over zaken als sociale samenhang in de wijk, verkeersveiligheid en afval. Bewoners lieten Bouten de 'oogst' van de week zien: een flinke berg vuilnis bestaande uit onder meer een versleten wasteil, bedonderdelen en een bankstel. Afdankertjes die eigenlijk naar de stortplaats moesten worden gebracht, vormden nu een 'bult' afval in de straat. En dat gebeurt volgens Bouten wekelijks. 

Verantwoordelijkheid
De wethouder zegt dat de buurt te maken heeft met mensen die het 'niet zo nauw nemen met andermans leefgenot'. Waarschijnlijk gaat het om medebewoners van de Mussenbuurt. "Het gebeurt soms één keer in de week, soms nog vaker. We zorgen als gemeente dat het wordt weggehaald en gaan in gesprek met de buurt om te kijken wie hiervoor verantwoordelijk is."

Opzet
Bouten denkt dat er opzet in het spel is, aangezien afval volgens hem in nagenoeg alle buurten van Horst aan de Maas wel op de goede plekken terechtkomt. 

Laat je reactie achter