advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Museum de Kantfabriek op lijst pilots toegangstesten: 'Maar voorbereidingstijd te kort'

De Kantfabriek in Horst doet niet mee aan de pilots met toegangstesten. Het museum staat wel op de lijst van de overheid, maar volgens voorzitter Marcella Dings is het onmogelijk om de opening in een aantal dagen voor te bereiden.

"Ik kreeg dinsdagavond te horen dat wij vrijdag, zaterdag en zondag open mogen. Ons museum is vier maanden dicht geweest. Wij werken uitsluitend met vrijwilligers en twee dagen voorbereidingstijd is dan te kort", licht Dings toe. Het demissionair kabinet maakte dinsdagavond bekend dat er vanaf deze maand pilot-evenementen gehouden worden. Dat gebeurt onder meer bij dierentuinen, musea en sportwedstrijden. Bezoekers moeten een testbewijs laten zien, waaruit blijkt dat zij niet besmet zijn met het coronavirus. 

Meer tijd
Volgens Dings had de Kantfabriek zeker meegedaan aan de proef als er meer tijd was geweest. "Maar het museum zomaar eventjes weer opengooien werkt niet. Er moet nog gepoetst worden. Ook moeten de bezoekers de tijd krijgen om zich aan te melden en een coronatest te doen."

Sport- en jeugdactiviteiten
Ook Toverland staat op de lijst van de overheid. Het Sevenumse attractiepark mag later deze maand indoor sport- en jeugdactiviteiten houden voor jongeren tot 18 jaar. Hoe dat er precies uit gaat zien, weet Toverland nog niet. "Voor ons kwam het nieuws gisteravond als een verrassing. We zijn nu druk bezig om uit te zoeken wat er mogelijk is", aldus een woordvoerder.

Laat je reactie achter