advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Musea mogen weer open: muzikale opening bij de Locht

Door de versoepeling van de coronabeperkingen kan de Locht vanaf zondag 6 juni weer openen. Het openluchtmuseum in Melderslo opent feestelijk met een optreden van Joekskapel "Göt Net" uit Venray.

De musea en bioscopen mogen de deuren sinds zaterdag weer openen. Normaal zou het museum al in april hun bezoekers verwelkomd hebben, de pandemie stak daar een stokje voor.

De vrijwilligers van het museum hebben voor de komende weken verschillende evenementen en exposities georganiseerd. Muziek van Joekskapel "Göt Net" is er op 6 juni, de Zwarte Fanfare op 19 juni en " Vurdewind" is zondag 20 juni te bewonderen. Dezelfde dag is er ook een activiteit voor de kinderen: Maaskeien schilderen.

Twee buiten-exposities
Vanaf begin juni zijn er ook twee bijzondere exposities in de buitenruimte.
 
Met beeld en tekst wordt de grote verscheidenheid aan landschappen in onze regio getoond. Dit landschap nodigt uit om er al wandelend kennis mee te maken. Met behulp van QR-codes kan men de bijbehorende wandelingen vastleggen en op een later tijdstip ontdekken. Deze expo is ontstaan in samenwerking tussen De Locht en de Stichting Limburgs Landschap, die dit jaar het 90 jarig jubileum viert met het motto “Ode aan het landschap”.

Bijzondere bomen en fauna
Verder krijgt u  een beeld van een vorm van Duits natuurbeheer in de ex-positie “Natur- und Kulturlandschaft Niederrhein”. Deze expositie is samengesteld door “Infozentrum Krickenbecker Seen”. Te zien is een wereld van bijzondere bomen en fauna; en bijzondere beheerstechnieken. Daarnaast laat de tentoonstelling zien dat ook de hulp van vrijwilligers en verenigingen onmisbaar is om de bijzondere bomencultuur te bewaren.

Laat je reactie achter