advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Munckhof Groep

Munckhof moet deel leerlingenvervoer Zuid-Holland afstaan

Een kort geding van Munckhof Group om een besluit aan te vechten over leerlingenvervoer in Zuid-Holland heeft voor het Horster vervoersbedrijf niet goed uitgepakt. Door een tekort aan chauffeurs moet Munckhof van de rechter een deel van de opdracht afstaan.

Dit schrijft De Limburger vandaag.

Aanbesteding
Munckhof had onlangs de aanbesteding van het leerlingenvervoer in de regio Delft gewonnen voor negen jaar. Voor de daadwerkelijke uitvoering van het vervoer wilde Munckhof lokale bedrijven als onderaannemer inschakelen. Dat werd door de gezamenlijke inkooporganisatie van vijf gemeenten verboden en daarom sleepte Munckhof de gemeenten voor de rechter. 

Tekort chauffeurs
De inzet van Munckhof was om het besluit van de vijf gemeenten aan te vechten. Het blijkt dat Munckhof de lokale vervoerders wilde inschakelen vanwege een tekort aan eigen chauffeurs. Dat is volgens de rechter geen legitieme reden voor het Horster bedrijf om de opdracht deels onder lokale vervoerders te verdelen. Het gebrek aan personeel is voor rekening van Munckhof, oordeelt de rechtbank. 

Misgelopen
Een woordvoerder van Munckhof laat aan De Limburger weten dat het bedrijf nu een redelijke grote opdracht misloopt. Het gaat om het leerlingenvervoer in de gemeenten Westland, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk

Laat je reactie achter