Munckhof helpt GGD met bron- en contactonderzoek

Bij personenvervoerder Munckhof uit Horst wordt personeel dat normaal gesproken zakenreizen organiseert, ingezet om bron- en contactonderzoek uit te voeren. Dat doen ze in samenwerking met de GGD. Munckhof zoekt nu ook bij andere bedrijven naar 'uitleenpersoneel' om te komen helpen.

Het huidige team dat bron- en contactonderzoek doet moet namelijk uitgebreid worden omdat het aantal coronabesmettingen oploopt en het dus steeds drukker wordt voor de medewerkers.

120 medewerkers
Op dit moment zijn er 30 werknemers per dag die zich bezighouden met bron- en contactonderzoek. Na de uitbreiding, die volgende week moet plaatsvinden, zal het kantoor gevuld zijn met 50 werknemers per dag. In totaal zijn er dan 120 mensen werkzaam.

Uitlenen van personeel
Bedrijven die net zoals Munckhof werknemers 'te veel' hebben vanwege het coronavirus, kunnen nu dus bij de Horster personenvervoerder personeel uitlenen. Ze worden dan gewoon doorbetaald door het eigen bedrijf en kunnen aan de slag op de kantoorruimte die ter beschikking wordt gesteld door Munckhof. Zodra het met de besmettingen weer de goede kant op gaat, keert het uitgeleende personeel gewoon weer terug naar hun oorspronkelijke werkplek. Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof, is positief over de uitbreiding: "Het is natuurlijk fijn voor het personeel dat ze niet stil hoeven te zitten. Ook voor bedrijven kan dit nu een tijdelijke oplossing zijn." Buiten het uitlenen van personeel wordt ook extra personeel aangenomen.

Veel reacties
Op de oproep van Munckhof zijn al veel reacties gekomen. Zowel van bedrijven die personeel willen uitlenen als werkzoekenden. De vacature staat dan ook nog steeds open.

Laat je reactie achter