Mooie herfstweekenden zorgen voor drukte in Horster natuur

Het mooie herfstweer van de afgelopen weekenden zorgt voor drukte in natuurgebieden zoals de Peel en de Schadijkse Bossen. Het advies van Staatsbosbeheer is dan ook om niet allemaal naar dezelfde vaste plek te gaan om een wandeling of mountainbikerit te maken.

In een aantal Brabantse natuurgebieden werd vorig weekend vanwege een enorme toestroom aan bezoekers code rood afgegeven. Mensen werd verzocht niet naar die gebieden meer te komen. Lieke Verhoeven is boswachter van de peelgebieden, zoals de Limburgse Mariapeel. Volgens haar is het er sinds de komst van corona stukken drukker geworden. "Vooral in de Groote Peel. Daar hebben we ook de meeste wandelroutes", aldus Verhoeven. "We zagen tijdens de eerste lockdown met het mooie weer ook een toename van andere groepen. Ook in de Mariapeel zien we dit, maar niet zo veel als op sommige andere plekken in de buurt. Daar lopen parkeerplaatsen helemaal over en is het filewandelen."

Parkeren
Voorbeelden van plekken waar afgelopen weekend de parkeerplaatsen vol waren, zijn de Schadijkse Bossen in Meterik en America. Op de Gusseweg en Lorbaan moesten mensen de auto langs de aangrenzende wegen neerzetten. Terwijl premier Mark Rutte oproept zo veel mogelijk thuis te blijven, willen mensen er met de vele beperkingen dus juist op uit. Dat is volgens Verhoeven prima, zolang ze zich aan de richtlijnen van het RIVM houden. 

Laat je reactie achter