advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Nu ook mondkapjes op het Citaverde College

Voor alle middelbare scholen geldt sinds afgelopen maandag het dringende advies om mondkapjes te laten dragen buiten de les. Het Dendron College in Horst werkt inmiddels al ruim een maand met mondkapjes; het Citaverde College start daar nu ook mee.

Het Citaverde College biedt onderwijs aan het vmbo en het mbo. De leerlingen van beide niveau's worden zo veel mogelijk gescheiden. zo worden de vmbo-leerlingen verzocht buiten pauze te houden. Directeur Ivo Hartgerink: "Frisse lucht is altijd goed. We hebben buiten een tent neergezet, zodat de leerlingen hier onder kunnen staan.''

Ventilatie
Bij het Dendron College wordt er inmiddels nagedacht over een wintersysteem, terwijl het ventilatiesysteem bij het Citaverde College tien jaar geleden volledig is opgeknapt. Ook is een deel van het gebouw voorzien van een mechanisch ventilatie systeem. Dit wil zeggen dat de lucht automatisch geventileerd wordt door gebruik te maken van ventilatoren op het dak. In het andere deel van het schoolgebouw worden de ramen op een kier gezet. Voorlopig blijven ramen en deuren open en wordt er bij het Citaverde College zoveel mogelijk geventileerd in de avonden en weekenden. Beide scholen adviseren om een extra dikke trui, sjaal, of jas te dragen in de klaslokalen.

Besmettingen
Op beide Horster scholen zijn er enkele positieve coronabesmettingen geconstateerd. Organisatorisch is het volgens de rector van het Dendron College in sommige gevallen een flinke uitdaging om de bezetting in stand te houden. 

In onderstaande reportage kijkt het Dendron College terug op de eerste maand met mondkapjes:

Laat je reactie achter