Banner-TOP-Marktwijzer-2

advertentie

Michiel ten Horn regisseert allereerste Nederlandse Netflix serie

Streamingdienst Netflix lanceert vandaag de allereerste Nederlandstalige serie Ares. Een van de regisseurs van de serie is Horsternaar Michiel ten Horn.
De serie vertelt het verhaal van de vrienden Rosa en Jacob welke worden uitgenodigd om bij een geheime Amsterdamse studentengenootschap te gaan. Ares belooft volgens de makers een bijzonder spannende reeks te worden boordevol horrorelementen.

Netflix serie
Ten Horn kreeg op een gegeven moment een telefoontje van producent Pieter Kuijpers uit Tegelen van Pupkin film: "Pieter vroeg of ik samen met Giancarlo Sanchez in een co-regie wilden stappen voor een Netflix project. Ik was al op de hoogte dat ze een Netflix serie gingen ontwikkelen, iets met horror, iets met ons Nederlandse verleden, maar verder was ik blanco”, aldus ten Horn. De Horster regisseur maakte al eerder succesvolle films met Kuijpers, waaronder Aanmodderfakker en De ontmaagding van Eva van End. Kuipers kwam in contact met Netflix toen de streamingdienst de wereldwijde rechten van zijn speelfilm Riphagen aankocht.

Emotionele kijkervaring
Volgens ten Horn was het fantastisch om horror te maken en niet alleen door special effects of bloed. “Het is voor een publiek, mits goed uitgevoerd, een hele emotionele kijkervaring. Daarin sturen en emoties opwekken als regisseur is spannend. Verder was het proces eigenlijk vrij herkenbaar met hoe ik normaal, in bijvoorbeeld komedie, werk. Dat is voor een spannend moment hetzelfde", zegt de filmmaker tegen Omroep Horst aan de Maas.

De reeks wordt niet alleen in de Benelux toegevoegd, maar in 190 verschillende landen.
advertentie Banner-centraal Expert

Lees ook deze artikelen