Banner-TOP Adverteren bij Omroep HadM

advertentie

Meterikse Karter rijdt twee WK's in twee weken

Meterikse snelheidsduivel Kris Haanen doet van 16 tot 19 oktober mee aan het WK voor IAME X30-rijders in Le Mans. Daarna pakt hij meteen het vliegtuig naar Napels om in Italië het WK Rotax Max-rijders te rijden.

Huurkart
Tijdens een vakantie in 2014 zag de uit Meterik afkomstige Kris Haanen een bord langs de weg staan met het opschrift 'huurkart'. Eenmaal de helm op werden er meteen twee heats geboekt. Al snel volgde een cursus karting op een indoorbaan en begon het serieuze racen. Deze maand rijdt hij twee wereldkampioenschappen binnen twee weken.

Twee WK's
Het gaan 2 drukke weken worden voor de twaalfjarige snelheidsduivel want eerst doet hij van 16 tot 19 oktober mee aan het WK voor IAME X30-rijders in Le Mans. Meteen daarna stapt hij op het vliegtuig naar Napels om in Italië het WK voor Rotax Max-rijders te rijden. Hij kwalificeerde zich voor deze titelstrijd door in het Belgische Genk op de derde plaats in de eindstand van het BNL-kampioenschap te eindigen.

Naast dat ik vier keer per week Kick-boxen doe om conditie op te bouwen kijk ik ook youtube filmpjes van de baan waar ik ga racen

Kris Haanen

Uniek
Het Limburgse racetalent gaat nu iets unieks ondernemen en is door geen enkele Nederlander eerder gedaan ; twee WK's karten in twee verschillende motormerken rijden. Met het WK van Rotax heeft hij al de nodige ervaring. Haanen was er in 2016 in Italië al bij als deelnemer in de Micromax-klasse en werd derde.

Strijden
Het WK IAME X30 in Le Mans is nieuw voor Kris, Hij hoopt als debutant de finale halen en vind het strijden op de baan heerlijk. Als het karten verder goed blijft gaan zit hij op zijn 15de hopelijk in een single seater raceauto en wordt hij daarna hopelijk gespot om zo door te stromen naar zijn droom ; formule1 coureur te worden.

advertentie Banner-centraal Gommans & de Wit