Meterik wint opnieuw en versterkt zijn positie in de top van de ranglijst

SVMeterik speelde op zondag 28 november in Beringe, een lange tijd gelijk opgaande wedstrijd tegen Bevo. Na de rust wisten de groen-witte het verschil te maken, mede dankzij hun uitstekende keeper.

Ze stonden er als team en behaalden uiteindelijk een verdiende 1-3 overwinning.

Vanaf de aftrap zocht Meterik fel de aanval maar kon weinig ruimte en kansen creëren. Bevo speelde vanuit een gesloten verdediging en zocht met counters via de snelle spitsen de aanval. Pas vlak voor rust kreeg Meterik als eerste een echte scoringskans.

Tactische aanwijzingen opgepakt
In de rust gaf trainer Paul Heldens zijn team een aantal tactische aanwijzingen en deze werden prima opgepakt, zo gaf hij na de wedstrijd aan.
Ze zijn onder aanvoering van Huub Kleuskens een hoger tempo gaan spelen, wisselden met regelmaat van positie, toonden nog meer wilskracht en vonden zo de ruimte om te scoren. Rick Hesen nam in de 55 minuut een crosspass goed aan, speelde zijn tegenstander uit en schoot de 0-1 binnen.

"Grote sta in de weg"
Bevo beet vervolgens flink van zich af en was een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Luuk Haenen was een grote sta in de weg en hield de nul voor zijn team vast. De groen-witte beloonden zichzelf voor hun tomeloze inzet, door na 77 minuten de voorsprong uit te bouwen.

Na een goede combinatie van de jonkies Giel Vullings en Coen van Rens, werd Rick Hesen in stelling gebracht. Hij speelde zijn tegenstander weer uit en scoorde de 0-2. In de slotfase speelde Piet Steeghs zich prima vrij maar deze ging niet voor zijn eigen kans.  Hij speelde de vrijstaande Giel Vullings aan en deze scoorde de 0-3, zijn eerste doelpunt voor Meterik 1.

In de extra tijd kon Bevo nog de verdiende 1-3 scoren.

Laat je reactie achter

Politie: dode in Horst is geen sprake van misdrijf

De overleden aangetroffen persoon maandagochtend in Horst is niet om het leven gekomen door een misdrijf. Dat zegt de politie tegen Omroep Horst aan de Maas.

Gekte op woningmarkt terug van niet weggeweest

De gekte op de Limburgse huizenmarkt is weer helemaal terug van amper weggeweest.

Glasvandaal houdt huis in Horst: bushokjes, ruit Zeeman en auto kapot

Twee bushokjes, een winkel en een auto hebben het moeten ontgelden in Horst. Bij al die plekken zijn ruiten vernield.

Nieuwe fractievoorzitter Jacky Relouw wil dichter bij de inwoner staan

Jacky Relouw is de nieuwe fractievoorzitter van PvdA Horst aan de Maas. Hij neemt het stokje over van Jan Wijnen. De Kronenberger wil graag dichter bij de inwoner staan, zegt hij.

Hovoc verliest nipt van VC Landgraaf

Hovoc Heren 1 nam het op zaterdag 16 maart op tegen VC Landgraaf Heren 1. De wedstrijd werd gespeeld in de eigen Dendron Sporthal in Horst. Het werd 2-3 voor Landgraaf.

Auto’s weer helemaal schoon na carwash-actie Dichterbij NLdoet

NLdoet vond vrijdag en zaterdag weer plaats in het land. Dichterbij zette haar beste beentje voor en hield een special carwash-actie. Inwoners uit Horst aan de Maas mochten hun wagen langsbrengen voor een gratis wasbeurt.