advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Meer testcapaciteit in Noord-Limburg

De testcapaciteit in de teststraat in Venlo is uitgebreid van 500 naar 800 testen per dag. Het testen en traceren moet volgens GGD Limburg-Noord efficiënter.

De GGD Limburg-Noord gaat daarom over op risicogestuurd bron- en contactonderzoek. Het onderzoek is van groot belang in de bestrijding van het coronavirus.

Verontrustend
"We willen zo snel mogelijk een besmet personen, en de mensen waarmee zij in contact zijn geweest, identificeren en informeren. Dit vraagt de komende tijd veel capaciteit", zegt Jaap Wijnands, teamleider van Infectieziektebestrijding. Hij zegt verder dat de cijfers in onze regio een verontrustende trend laten zien.

De cijfers in onze regio laat een verontrustende trend zien.

• Jaap Wijnands

Zelf contacten informeren
De GGD voert het bron- en contactonderzoek op een risicogestuurde wijze uit. Hierbij legt de GGD de verantwoordelijkheid bij de besmette mensen voor het informeren van hun eigen omgeving. "Zo spelen wij meer tijd en capaciteit vrij om meer besmette personen te bereiken en beter zicht te houden op de clusters", zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Op deze manier worden de besmette mensen sneller gevonden en geïnformeerd en de verdere bestrijding zo veel mogelijk beperkt.

Laat je reactie achter