advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Medewerker ter Peel gaf geld aan vrouwelijke ex-gevangenen

Een medewerker van vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord is zijn baan kwijt, nadat duidelijk werd dat hij contact onderhield met oud-gevangenen en deze vrouwen zelfs financieel ondersteunde. Dat bevestigt gevangeniswoordvoerder Robert Meijer tegenover L1. De man heeft na een gesprek met de directie zelf zijn ontslag ingediend.

Op 3 mei heeft de directie besloten de medewerker ontslag te verlenen. Volgens 1Limburg is daar een gesprek tussen beide partijen aan voorafgegaan, waarin de medewerker werd geconfronteerd met zijn handelen. Zo hield hij contact met vrouwen die inmiddels weer op vrije voeten waren en gaf hij ze geld. Ook met verschillende vrouwen die nog gevangen zaten zou hij te close zijn geweest.

Luisterend oor
De man deed dit naar eigen zeggen met de beste bedoelingen. Hij wilde een luisterend oor bieden. Het geld dat hij aan voormalig gevangenen gaf, zou hij uit een 'humaan oogpunt' hebben geschonken. De gevangenisdirectie benadrukt dat er geen signalen zijn binnengekomen over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Niet professioneel
Toch scheiden de wegen van de gevangenis en de medewerker. De directie noemt het contact dat de man had met (ex-)gevangenen 'ongeoorloofd' en 'niet professioneel', zelfs als dat met de beste intenties is geweest. Dat zou de medewerker na het gesprek met de directie ook hebben ingezien.
Na dat onderhoud schreef hij zijn ontslagbrief.

Laat je reactie achter