Banner-TOP-Marktwijzer-1

advertentie

Mantelzorg: 'Zwaar maar ook dankbaar werk'

Mantelzorgers staan zondag in het zonnetje tijdens de Dag van de Mantelzorg. Eén van die vele mantelzorgers is Harriët Peeters uit Tienray.
Het initiatief bestaat al ruim twintig jaar en is sindsdien een jaarlijks terugkerende gebeurtenis op 10 november.

'Automatisch'
Peeters is mantelzorger geworden toen haar zoon geboren werd met een handicap: "Dan rol je daar eigenlijk automatisch in."  Zoon Kevin kan met zijn telefoon de aangepaste deuren in huis openen en sluiten. Hij is actief rolstoelhockeyer, speelt graag spellen op de PlayStation en hij is fanatiek supporter van PSV. Kevin heeft zelfs een seizoenkaart en zit dus iedere thuiswedstrijd trouw in het stadion.

Veel voldoening
Voor Harriët geeft het zijn van mantelzorger voor haar zoon veel voldoening. "Het is fijn om dit voor hem te kunnen en mogen doen", vertelt ze.  Uit de gegevens van Mantelzorg.nl blijkt dat de waardering voor mantelzorgers in alle 355 Nederlandse gemeenten behoorlijk uiteen loopt. In 42 gemeenten krijgen mantelzorgers zelfs niets. De gemeente Wolden in Drenthe is het andere uiterste: daar krijgt elke mantelzorger een bedrag van 300 euro. In Horst aan de Maas krijgen mantelzorgers een attentie.
advertentie Banner-centraal Vakgarage Middenpeel