advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Man uit Meterik die op agent inreed moet anderhalf jaar de cel in

De 21-jarige man uit Meterik die op oudejaarsavond in Venlo op een motoragent inreed, is maandag in de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Ook mag de man één jaar niet rijden en heeft hij nog één jaar voorwaardelijke rijontzegging opgelegd gekregen. De straf is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM) dat 36 maanden, waarvan zes voorwaardelijk, eiste. Het OM legde de Meterikker poging tot doodslag ten laste, maar de rechtbank vindt dat daar niet genoeg bewijs voor is. Wel is volgens de rechtbank een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bewezen.

Defecte uitlaat
Een motoragent wilde de man op 31 december 2019 aanspreken op de defecte uitlaat van zijn auto. Hierop ging de man ervandoor. Na een korte achtervolging stopte de automobilist om vervolgens hard achteruit te rijden. De agent kwam hierdoor onder de motor terecht en werd zo'n tien meter meegesleurd. De valbeugels van de motor voorkwamen dat de agent overreden werd door de auto. De bestuurder vluchtte vervolgens met gedoofde lichten richting Blerick en wist te ontkomen. Enkele dagen later hield de politie de man alsnog aan. Daarbij probeerde hij wederom te vluchten.

Laat je reactie achter