Banner-TOP-Marktwijzer-3

advertentie

Makers miniatuursatelliet Dendron geven inkijkje

Zes leerlingen van het Dendron College in Horst hebben een half jaar lang aan een miniatuursatelliet gewerkt. De makers vertellen over het voor hen bijzondere project.
Hun zelfgemaakte satelliet heeft de naam Dencan gekregen en dankt zijn naam aan het Dendron College en een cola-blikje, waarvan de grootte is afgeleid.

Competitie
Onlangs is de satelliet getest door hem 100 meter de lucht in te schieten. Het uiteindelijke doel is een hoogte van één kilometer. De Dendron-leerlingen doen met hun miniatuursatelliet mee aan een competitie van ESERO, een Europees ruimtevaartonderwijsinstituut. Daaraan doen 30 groepen mee. De tien beste uitvoeringen worden met een echte raket één kilometer de lucht in geschoten.

'Best moeilijk'
"Iedereen had zijn eigen onderdeel. Het was best moeilijk om dat allemaal samen te voegen tot één satelliet. Het moet allemaal precies kloppen en je moet aan veel regels voldoen", vertelt Emil Litjens. Of de Horster jongeren ook kans maken om de wedstrijd te winnen? Teun van Zon: "We hebben wel een aantal concurrenten gezien. Van heel veel weten we ook niet wat ze hebben gedaan. Maar ik ben positief en denk dat we best wel bij de top tien kunnen komen."

Begin maart weet de groep van het Dendron College of zij bij de tien winnende inzenders horen. Een reportage over de miniatuursatelliet bekijk je hier:
advertentie Banner-centraal Betonstation Horst