advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Coronamaatregelen aangescherpt: Contactgegevens registreren in horeca

Voor horeca in Horst aan de Maas geldt vanaf nu dat gasten zowel binnen als buiten moeten reserveren en ook zal er gevraagd worden naar gezondheidsklachten. Daarnaast wordt de bezoeker verzocht om naam en contactgegevens achter te laten.

Het naleven van de coronamaatregelen lijkt volgens Rutte te zijn verslapt. Donderdag heeft de premier besloten om sommige versoepelingen terug te draaien. Het systeem om gasten te registreren is in het leven geroepen voor het geval er een brandhaard ontstaat en zo via een contactonderzoek de bron snel getraceerd kan worden. Voor horecaondernemer Charles Oortman van Blok 10 is het aanpassen: "Wij gaan eraan meewerken, want ik denk dat het belangrijk is om te doen. Het is alleen nog even zoeken naar hoe en welke vorm."

Besmettingen
Als vast wordt gesteld dat bij een horecagelegenheid meerdere besmettingen zijn ontdekt, kan de zaak voor veertien dagen worden gesloten. Voor Oortman nogal een drastische maatregel. "Ik vind wel dat de horeca dat niet verdient, wij proberen ook ons best te doen", zegt hij.

Maatregelen
Rutte richtte zich daarnaast tot jongeren en liet weten als de regels nog meer aan de laars worden gelapt, we binnenkort allemaal weer binnen komen te zitten. Jules Francken van Liesbeth's Grand Cafe ziet wel mensen die minder streng met de maatregelen omgaan. "Het kan deels ook de oorzaak zijn dat niet voor iedereen de regels duidelijk zijn", aldus de ondernemer.

Laat je reactie achter