advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

VVV-Venlo

Leerlingen Dendron College volgen leefstijlprogramma VVV-Venlo

Elf leerlingen van het Dendron College in Horst volgen sinds deze week het programma SportMpower van de VVV Foundation.

De deelnemers ondertekenden dinsdag in VVV-stadion de Koel in Venlo de contracten, waarin afspraken over het project zijn opgenomen.

Workshops en sport
Twaalf weken lang gaan de jongeren van het derde en het vierde leerjaar in het voortgezet onderwijs aan de slag met hun toekomst middels workshops en sport. Op een interactieve manier komen thema’s als sociale media, verslaving, communicatie en groepsdruk aan de orde. Tijdens het sporten werken de deelnemers niet alleen aan hun fitheid, maar ook aan zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden.

Persoonlijke ontwikkeling
Groepsbegeleidster Irina Pusic reikte dinsdag de contracten en VVV-shirts uit aan de deelnemers. De voormalig handbalinternational verwacht dat de deelnemers dankzij SportMpower zichtbaar stappen gaan zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. “Deelname aan een project als SportMpower kan voor deelnemers hét verschil maken bij hun keuze welke richting ze uit gaan in hun leven. In de tijd dat ik samen met de deelnemers werk probeer ik altijd het beste uit iedereen te halen en ze het gevoel van passie, saamhorigheid en respect bij te brengen.”

SportMpower is een samenwerking tussen de Gemeente Horst aan de Maas, het Dendron College en de VVV Foundation, de maatschappelijke tak van de Venlose betaald voetbalclub.

Laat je reactie achter