advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Leerlingen bassischool Lottum ontmoeten Plastic Soup Surfer

De Plastic Soup Surfer Merijn Tinga is afgelopen maandag gestart aan zijn surftocht van Maastricht naar Schiermonnikoog. Hij meerde woensdagochtend in Lottum aan, waar hij werd ontvangen door 75 leerlingen van basisschool De Bottel.

Het doel van zijn 'Wakkere wegwerp tour' is om het afval scheiden op school vanzelfsprekend te maken. De Bottel helpt vaak mee met het project Schone Maas. Terwijl de leerlingen op de Plastic Soup Surfer zaten te wachten, gingen ze aan de slag met het prikken van afval. Hierbij kregen ze gezelschap van wethouder Roy Bouten. 

Lespakketten
Met lespakketten en speciale afvalbakken wil de gemeente scholen vanaf dit schooljaar gaan stimuleren. Aangezien de Lottumse basisschool meedoet aan dit project, heeft de Plastic Soup Surfer ervoor gekozen om deze leerlingen te bezoeken. Tinga heeft de leerlingen uitgelegd waarom kinderen van jongs af aan leren dat afval scheiden belangrijk is.

Afvalvrije gemeente
Wethouder Bouten vindt dit een mooie stap naar een afvalvrije gemeente. Hij is trots op de inwoners die zich hier voor inzetten. "Samen houden we Horst aan de Maas de mooie gemeente die ze is", zegt Bouten. Verder wenst hij Tinga veel succes met het vervolg van de surftocht: "Ik hoop dat je veel gemeenten en scholen enthousiast kunt maken."

Laat je reactie achter