advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

RKsv Wittenhorst

Kunstgrasvelden Wittenhorst doelwit van vandalisme

Vandalen hebben afgelopen weekend met een bromfiets over de onlangs gerenoveerde kunstgrasvelden van voetbalclub RKsv Wittenhorst in Horst gereden.

"Ik heb goede hoop dat we de velden in dit geval nog kunnen herstellen met een borstelmethode. Maar dit kan natuurlijk niet zo doorgaan totdat er straks kuilen in het gras ontstaan", vertelt voorzitter Ron van den Bekerom. Hij vermoedt dat de schade zaterdag is aangericht. De sporen zijn zondagochtend ontdekt. De Horster voetbalclub is op zoek naar getuigen.

Hangjongeren
Wittenhorst heeft al jaren last van hangjongeren die buiten openingsuren gebruikmaken van de velden. Zij richten vernielingen aan en laten rotzooi achter. Van den Bekerom: "Het is prima dat jongeren hier een balletje willen trappen, maar dan wel op een fatsoenlijke manier." Het sportpark grenst aan het bos en is via verschillende wandelpaden ook buiten openingsuren te betreden. "Wij vinden dat het sportpark toegankelijk moet blijven en betreuren het dan ook enorm dat vandalen er op deze manier mee omgaan", laat een gemeentewoordvoerder weten.

Beveiligingscamera's
Het bestuur van de voetbalclub is met de gemeente in gesprek over het incident van afgelopen weekend. De kunstgrasvelden zijn gerenoveerd met gemeenschapsgeld. Er wordt onderzocht of het mogelijk is om versneld beveiligingscamera’s te plaatsen op het sportpark.

Laat je reactie achter