advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Kunst en cultuur in crisistijden: ‘Wij hebben niet stilgezeten’

Volgens wethouder Han Geurts is de gemeente kunst en cultuur blijven inzetten als middel in de crisis en zetten zij zich in voor de zichtbaarheid van de sector. Voor de kunstenaars zelf is het bikkelen in crisistijden volgens Ans Gielen van kunstenaarscollectief Zeen.

“Als gemeente zijn we trots op ons lokaal culturele veld. Het aanbod was anders, de doelstellingen bijgesteld, maar cultuur in Horst aan de Maas heeft niet stilgestaan. Sterker nog, de onderlinge verbondenheid is alleen maar sterker geworden", aldus Geurts.

Tentoonstellingen
"Exposeren was mijn brood en boter en deed ik veel", zegt kunstenaar Erwin Micheilsen. Dit is door de corona crisis minder geworden zegt hij. Ook twee tentoonstellingen in Spanje moest de Horster kunstenaar laten schieten. "Alles is geannuleerd maar we houden de hoop op betere tijden."

Maatregelen
Ook voor Helmie van Riet viel alles plotseling stil door de gevolgen van de maatregelen die het kabinet heeft getroffen om het corona virus te bestrijden. "De enige positieve ontwikkeling in tijden zoals dit is dat je tijd overhebt om te creëren", aldus de kunstenaar.

"Met namen het gezien worden is het grote probleem", zegt Ans Gielen van Kunstenaars collectief Zeen.

Laat je reactie achter