advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Kroegentocht voor bezorgde ouders

De gemeente, jongerenwerk Synthese en Vincent van Gogh Preventiewerk organiseerden een informatieavond voor bezorgde ouders van wiens kinderen op het punt staan het uitgaansleven in te gaan.

Heb jij een kind dat de leeftijd heeft om op stap te gaan? Gezellig samen met vrienden en vriendinnen plezier maken, dansen, alcohol consumeren en flirten. Jongeren verheugen zich hier waarschijnlijk op, maar voor ouders brengt dit grote zorgen met zich mee. Dit werd duidelijk tijdens de kroegentocht afgelopen woensdag waar ouders hun nieuwsgierigheid over het uitgaansleven van hun kinderen konden delen met elkaar.

Alcohol verbieden of tolereren
Er werden volgens wethouder Roy Bouten zo’n 1000 uitnodigingen verstuurd voor het initiatief, maar de opkomst was nihil. Er kwamen zo'n tien ouders op de avond af. Vragen zoals alcohol verbieden op bepaalde leeftijd, of juist tolereren om de relatie en vertrouwen niet te schaden, waren gespreksstof in OJC Niks woensdagavond.

Transparant in gesprek
Volgens een van de ouders is het verschil in kaders wat kinderen van thuis uit meekrijgen een van de grootste uitdagingen. Daarom is het volgens deze ouder belangrijk om met je eigen kind transparant in gesprek te zijn zonder politie te spelen. Dit is volgens wethouder Bouten ook voor de gemeente van belang; " We moeten zoveel mogelijk preventief te werk te gaan en zowel met ouders als met jongeren gesprekken voeren."

Laat je reactie achter