advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

College wil ondernemers korting op reclamebelasting geven

Het college van burgemeester en wethouders wil Horster ondernemers 25 procent korting geven op reclamebelasting. In september neemt de gemeenteraad een besluit over het plan.

Door de coronacrisis hebben de ondernemers enkele maanden niet of nauwelijks omzet gedraaid, wat de korting volgens het college noodzakelijk maakt. Met instemming van de raad zal de reclamebelasting dit jaar 22.500 euro minder in het laatje moeten brengen. Het zogeheten coronafonds is bedoeld om dit gat te dichten.

Uitgesteld
De ondernemers krijgen wat extra ruimte, omdat de Horster raad zich pas in september over het voorstel kan buigen. Normaal gesproken worden de aanslagen voor reclamebelasting eind juni door de belastingdienst verstuurd. Dat wordt nu met drie maanden uitgesteld tot september/oktober.

Gemeentelijke belastingen
Vanwege de coronacrisis zijn er tussen 16 maart en 31 mei geen gemeentelijke belastingen meer verstuurd. De gemeente gaat er vanaf deze maand weer voor zorgen dat dit weer in gang wordt gezet. Bedrijven en particulieren die uitstel van betaling hebben aangevraagd, hebben dit ook toegewezen gekregen. Ook zijn alle invorderingen opgeschort.

Laat je reactie achter