advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Gemeente Horst aan de Maas

Koninklijke onderscheiding voor Caroline Kortooms

Caroline Kortooms (60) uit Sevenum is donderdagavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ryan Palmen tijdens haar officiële afscheid bij Toverland.

Kortooms richtte het Sevenumse attractiepark in 2001 samen met haar broer op. Tot november 2019 stond ze aan het roer als algemeen directeur. Onder de leiding van Kortooms is het jaarlijkse bezoekersaantal van 180.000 (in 2001) gegroeid naar 862.000 (in 2019). Het aantal medewerkers groeide van tien vaste- en 30 seizoensmedewerkers in 2001 naar 120 vaste- en 600 seizoensmedewerkers in 2019. Burgemeester Palmen: "Daarmee heeft ze gezorgd voor een economische en werkgelegenheidsfactor van betekenis in de regio en daarbuiten."

Ambassadeur
In 2014 was Kortooms ambassadeur voor de campagne 'Open voor 50-plus' om de kans op een baan te vergroten voor oudere werkzoekenden. Als resultaat van deze actie is 30 procent van de medewerkers van Toverland 50 jaar of ouder. "Ook heeft Kortooms zich jarenlang ingezet voor de branche als geheel en specifiek voor de branchevereniging Club van Elf als waardig, actief en bijdragend lid", aldus Palmen. Onder leiding van Kortooms ontving het Sevenumse attractiepark veel nationale en internationale nominaties en prijzen.

Laat je reactie achter