advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

iStock

Koning brengt digitaal bezoek aan vrouwengevangenis

Koning Willem-Alexander brengt donderdag een bezoek aan vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord. Dat gebeurt overigens via een videoverbinding, met oog op de coronapandemie.

Tussen 15.00 uur en 16.00 uur gaat het staatshoofd in gesprek met gevangenen en medewerkers. Dat meldt 1Limburg.

Twee besmettingen
Koning Willem-Alexander gaat met betrokkenen in gesprek over leven en werken in een vrouwengevangenis, maar ook over de moeilijkheden die het coronavirus met zich meebrengt. In Ter Peel raakte sinds de eerste coronagolf één gevangene besmet, terwijl ook een medewerker positief testte. Deze besmettingen leidden in oktober vorig jaar tot maatregelen.

Grootste vrouwengevangenis
Nederland telt drie vrouwengevangenissen. Van die drie kan de inrichting in Evertsoord de meeste vrouwen huisvesten. In totaal is er plaats voor 226 vrouwen. Het merendeel van die ruimte (118 plekken) is gereserveerd voor de gevangenis. In het huis van bewaring, waar vrouwen doorgaans zitten als hun strafzaak nog loopt, is er ruimte voor 87 gevangenen.

Daarnaast zijn er ook vijf Moeder en Kind-cellen, waar vrouwelijke gedetineerden bij hoge uitzondering met hun kind kunnen verblijven. De zestien overige plekken zijn voor vrouwen die hun straf bijna hebben uitgezeten en in een (zeer) beperkt beveiligde setting vastzitten.

Laat je reactie achter