Banner-TOP-Marktwijzer-2

advertentie

Komst tweehonderd arbeidsmigranten naar Horsterweg waarschijnlijk

De bewoners van de Horsterweg in Grubbenvorst krijgen naar alle waarschijnlijkheid gezelschap van tweehonderd arbeidsmigranten in hun straat.
Dit blijkt uit de toelichting van verantwoordelijk wethouder Bob Vostermans tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond. 

In het bestemmingsplan van de bedrijfslocatie is opgenomen dat er op de plek arbeidsmigranten mogen worden gehuisvest. Dat dit in het bestemmingsplan staat, is uitzonderlijk en enigszins verrassend. Zelfs voor verantwoordelijk wethouder Bob Vostermans. "Ik zag niet aankomen dat dit in het bestemmingsplan is verankerd", aldus de wethouder dinsdagavond. 


Van een dialoog is geen sprake geweest

Jan Cox

Communicatie
De omwonenden zijn verbolgen over de gebrekkige communicatie die de initiator van het plan, het Waalwijkse bedrijf Hugru CV, erop nahoudt. Ze hebben kritiek op de invulling van de informatieavonden die Hugru CV heeft georganiseerd. "Van een dialoog is geen sprake geweest", zegt Jan Cox van de bewonersgroep. Hugru CV wijst na vragen van Omroep Horst aan de Maas op de ruimte die het bestemmingsplan biedt voor huisvesting van de buitenlandse werknemers. Verder zegt het bedrijf dat er op twee informatieavonden vrijwillig tekst en uitleg is gegeven over het plan en er na het achterlaten van contactgegevens niks meer van de buurt vernomen. De bewoners weerspreken dit en zeggen dat er geen sprake is van een goede dialoog.

Gemeente niet buiten schot
Er klinkt ook kritiek op de rol van de gemeente. "Als wij vragen hoe het kan dat dit soort vergunningen is afgegeven, dan weet men bij de gemeente vaak het antwoord niet eens. Dan moet de wethouder terug naar de tekentafel om te kijken hoe het zit."

Wethouder Vostermans gaat nu aan de slag met richtlijnen voor een goede omgevingsdialoog en belooft met de bewoners in gesprek te gaan.
advertentie Banner-centraal Pand 16

Lees ook deze artikelen