Banner-TOP-Marktwijzer-1

advertentie

Knuffelberenactie waait ook over naar Horst aan de Maas

De actie om knuffelberen achter de ramen van huizen te zetten en daarmee wandelende gezinnen met kinderen vertier te bieden in coronatijd, is nu ook overgewaaid naar Horst aan de Maas.
De zogenaamde berenjacht, die waarschijnlijk overgekomen is uit Australië en het Verenigd Koninkrijk, krijgt navolging op verschillende plekken in het land. In deze coronacrisis is het een van de activiteiten die gezinnen met jonge kinderen nog in de buitenlucht kunnen doen. Het idee is dat kinderen de knuffels zoeken en tellen als ze met hun ouders door de straten lopen. Deelnemers hebben hun knuffelberen via een Google Maps-kaart kunnen aanmelden. Te zien is hoe ook op verschillende plekken in Horst aan de Maas knuffelberen voor de ramen zitten. 

Kaart vol
In de Facebook-groep Coronahulp Horst aan de Maas ontvangt de actie positieve reacties en plaatsen inwoners foto's van hun beer achter het raam. De kaart is met 20.000 aanmeldingen verspreid over het land intussen vol, dus het werkelijke aantal te aanschouwen knuffelberen is mogelijk nog groter dan hierop te zien is. De berenjacht is geopend. 

Update 30-03:
Er is inmiddels ook een kaart voor Horst aan de Maas gemaakt. Deze is hier te vinden.
advertentie Banner-centraal Horst Centrum