Archieffoto Kim Everaerts ANP

Kim Everaerts uit Horst kampioen met FC Twente

Voetbalster Kim Everaerts (20) uit Horst heeft met haar team FC Twente de titel in de Eredivisie Vrouwen nu ook officieel geprolongeerd. Vlak voor tijd zorgde ze voor de winnende treffer.

Het elftal van de vertrekkende coach Robert de Pauw won in de laatste wedstrijd bij achtervolger Ajax, 2-3.

Treffer
Ajax kwam in de 27e minuut op voorsprong. Romée Leuchter kon zo ongeveer ter hoogte van de penaltystip geheel vrijstaand inschieten. Chasity Grant maakte er nog voor rust 2-0 van. Kort na de hervatting kwam FC Twente terug door een doelpunt van Anna-Lena Stolze. Vervolgens maakte Elena Dhont gelijk. De Limburgse voetbalster maakte de winnende treffer.

Verdiend
"Het was toch nog wel spannend", zei Renate Jansen, de Twentse aanvoerder, bij ESPN. "We begonnen goed, maar kregen het in de loop van de eerste helft toch lastig. Zij scoorden twee keer en de rust kwam voor ons op het juiste moment. In de tweede helft ging het een stuk beter. Ik denk dat we de wedstrijd uiteindelijk toch verdiend naar ons hebben toegetrokken."

Voor de voetbalsters van FC Twente was het alweer de achtste nationale titel.

Laat je reactie achter

Na turbulente periode organiseert De Wingerd weer een dansfeest

Na een turbulente tijd keert De Wingerd weer terug met een dansfeest. Met Back to the Beats wil het cultureelcentrum in Sevenum zich weer op de kaart zetten.

Zoektocht naar hennepplantage in Meerlo

De politie is dinsdagochtend gestart met de zoektocht naar een hennepplantage in Meerlo.

Volleybaldames Athos N 5.3 kampioen

Lize, Isis, Eef, Fenna en Anne van Athos N 5.3 Sevenum zijn kampioen geworden. Door onder andere in de eerste helft van het seizoen de spannende wedstrijden te winnen, hebben ze het tot de eerste plek geschopt.