advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Kermis Kasteelse Bossen: 'Nu heeft de horeca hun eigen afdeling en wij kunnen ons eigen ding doen'

De inzet van de gemeente en kermisexploitanten heeft als resultaat dat het evenemententerrein van de Kasteelse Bossen tot kermis decor is omgetoverd. De exploitanten waren eerder nog teleurgesteld toen de gemeente bekendmaakte dit jaar geen kermis in september toe te laten op het Wilhelminaplein.

Kermis
"We zijn in deze situatie heel erg tevreden met het alternatief om op deze locatie een kermis neer te zetten", laat kermisexploitant Toon Paashuis weten. Er zijn genoeg plaatsen waar dit volgens hem niet mogelijk is. Volgens woordvoerder van de gemeente Lei Smits is het een perfecte oplossing. "Nu heeft de horeca hun eigen afdeling en wij kunnen ons eigen ding doen, nu nog hopen dat het goed uitpakt", zegt hij.

Meerwaarde
Volgens Paashuis zal ten alle tijden het bruisende leven van het centrum gemist worden. "Dat heeft toch zo zijn meerwaarde", zegt de kermisman. Maar wat volgens hem toch het belangrijkste element is dat de corona protocollen worden gehandhaafd die nou juist de veiligheid van de bezoekers waarborgt. "In de praktijk is het zo dat het terrein de bezoeker noodzaakt om een route te volgen en overal staan wel pompjes om de handen te desinfecteren, dus 'coronaproof' is het zeker."

Horecaondernemers
De horecaondernemers van het Wilhelminaplein willen de kermis niet ongemerkt voorbij laten gaan", schrijven ze op Facebook. Er komt een podium met onder meer dj's en tribute bands. Gasten kunnen vanaf de terrassen luisteren naar de muziek. De voorwaarde is wel dat ze daar blijven zitten; dat moet volgens de vergunning die de gemeente heeft afgegeven.

Laat je reactie achter