advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Kerk Broekhuizenvorst moet haan even missen

Het was dinsdag een symbolisch moment binnen de restauratie van de kerk in Broekhuizenvorst: het verwijderen van de haan en het kruis op het uiterste puntje van de toren.

Na het opknappen van de binnenkant van het kerkgebouw is dit een van de laatste elementen van de restauratie die nog moesten worden aangepakt.

Haan
Voor Riet Rutten-Clevis was het vandaag helemaal een bijzonder moment. Ze stond er letterlijk met haar neus bovenop toen in 1996 de haan na reparatie weer op het kruis gezet werd. Sterker, ze mocht de haan zelf op het kruis zetten. Een exercitie die ze glansrijk volbracht.

Papier
Om stil te staan bij het bijzondere moment, ging er in 1996 een document mee de bol in. Op dit document stonden de namen van de mensen die de werkzaamheden aan de toren hebben verricht, wat het heeft gekost en wie er in het kerkbestuur zaten. Ondertekend door de betrokkenen werd het samen met een setje guldenmunten in de bol geplaatst. Nu, 23 jaar later, is het papier, gefabriceerd door Rutten-Clevis, terug in de handen van enkele initiatiefnemers van toen.

Laat je reactie achter