advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

KBO Sevenum, gemeente en ANWB starten project "Auto-maatje"

De KBO in Sevenum, de gemeente Horst aan de Maas en de ANWB zijn het project "auto-maatje" gestart. Vrijwilligers gaan met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten helpen met een ritje naar bijvoorbeeld een ziekenhuis, een winkel of een bezoek aan een bekende.

De minder mobiele inwoners van Sevenum kunnen vanaf maandag 27 september de hulp van een "auto-maatje" inschakelen als ze geen gebruik kunnen maken van bestaande regelingen, het openbaar vervoer of van hunkinderen, buren of familieleden. Zij kunnen een "auto-maatje" reserveren door uiterlijk 2 dagen van tevoren tussen 09:00 en 12:00 uur te bellen met één van de coördinatoren op het telefoonnummer 06-1955 6175.  

De coördinator brengt de vrijwilliger en de deelnemer samen, zodat een rit naar bijvoorbeeld een dokter, het ziekenhuis, gemeente, de bibliotheek of een bezoek aan een kennis ingepland kan worden.

Kosten verrekenen met de chauffeur
De deelnemer betaalt voor deze vervoersservice een eigen bijdrage van € 0,30 per gereden kilometer, die ze kunnen afrekenen aan de chauffeur. Mochten er nog kosten voor bijvoorbeeld parkeren of het veer gemaakt worden, zijn die ook voor rekening van de deelnemer.

Algemeen coördinator van dit project in Sevenum is Piet Thijssen. "Zodra de deelnemers die voldoen aan de voorwaarden een rit aanvragen plannen we deze in bij één van onze twaalf vrijwillige chauffeurs. We maken dan een afspraak met de chauffeur en laten de deelnemer weten hoe laat de chauffeur voor hun deur staat".

Eerste rit op 1 oktober
Op maandag 27 september start de dienst in Sevenum en kunt u telefonisch een rit bestellen. De eerste feestelijke rit zal verreden worden op vrijdag 1 oktober.

Het project "Auto-maatje" is landelijk initiatief van de ANWB en is in december 2016 gestart. Het loopt nu in 79 gemeenten en het project in Sevenum is de eerste in onze gemeente.


 Laat je reactie achter