advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

'Jeugdvoetbaldagen anders dan normaal'

Het sportpark van RKsv Wittenhorst staat tot en met vrijdag voor de 31ste keer in het teken van de Jeugdvoetbaldagen. Er doen 160 kinderen mee, wel is het dit jaar anders dan vorige jaren vanwege het coronavirus.

"We hebben dit jaar de samenwerking met de gemeente gezocht en om goedkeuring gevraagd. Daar stonden ze al snel achter ons ingediende plan", aldus bestuurder Dennis Stiphout. Het is ook een bijzondere editie. Het programma is dan weliswaar hetzelfde gebleven, met voetvolley, pannavoetbal, penaltybokaal en verschillende partijvormen. De pauzes zijn wel anders ingedeeld en ook moeten bezoekers zich registreren.

Toernooi
De dag eindigt dagelijks met een mini-WK. Stiphout: "Daarbij ligt de nadruk vooral op fun hebben. Er worden wel standen bijgehouden, dus deelnemers kunnen punten winnen of verliezen. Op vrijdagmiddag is de prijsuitreiking en is de finale van de penaltybokaal." Volgens wethouder Han Geurts heeft de gemeente al vóór de vakantie met het bestuur om de tafel gezeten om het evenement te bespreken onder de toenmalige corona-omstandigheden.  "Het makkelijkste is om te zeggen dat iets niet door kan gaan, maar we hebben als gemeente vooral gekeken naar wat wel op een verantwoorde manier mogelijk is. En je ziet dat het hier heel mooi verloopt", zegt Geurts.

Laat je reactie achter