advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Jeffrey (12) uit Tienray doneert zijn haardos voor het goede doel

Drie jaar lang heeft de 12-jarige Jeffrey Jenneskens uit Tienray zijn haren niet laten knippen. Zijn haardos reikt halverwege zijn rug maar voor het goede doel gaat de schaar erin.

Zes jaar geleden kreeg Jeffrey's moeder Mariska borstkanker. Haar zoon maakte als kind van zes jaar mee welke impact dit had op het gezin. Hij ging samen met zijn moeder mee om een pruik voor haar uit te zoeken nadat zijn moeder kaal was geworden door de behandelingen.

Stichting Haarwensen
Toen drie jaar geleden in zijn klas een aantal meiden hun haren lieten afknippen voor het goede doel (stichting Haarwensen) besloot Jeffrey zijn haar ook te laten groeien om hetzelfde als de meiden te kunnen doen. Nu zijn haar na drie jaar voldoet aan de voorwaarden van de stichting (minimale lengte van 30 centimeter) laat Jeffrey er de schaar in zetten.

(Videocredits: Pascal Courbois, 1Limburg)

Wassen en afdrogen
Jeffrey is klaar voor het grote moment. "Ik vind het wel spannend maar heb het wel gehad met mijn lange haren. Als ik uit de douche kom, het wassen en afdrogen duurt lang. Het is niet praktisch."

Trotse moeder
Mariska glimt van trots op Jeffrey. "Drie jaar lang heeft hij zonder te mokken zijn haar laten groeien en met lang haar rondgelopen. Ik ben trots dat een jongen van twaalf jaar dit voor anderen en zijn moeder wil doen."

Laat je reactie achter