Banner-TOP-Marktwijzer-2

advertentie

Inwoners Venlo naar Grubbenvorst voor huisarts

Doordat huisartsenpraktijken in Venlo vanwege personeelstekorten een patiëntenstop inlassen, kloppen steeds meer Venlonaren aan bij de praktijk in Grubbenvorst.
Dat zegt Irene van den Heuvel, een van de huisartsen in de Grubbenvorster praktijk.

Tien procent
De toestroom uit Venlo is volgens Van den Heuvel geen wenselijke situatie. "In principe staan we als huisartsen voor iedereen klaar, maar op dit moment hebben we meer patiënten uit Venlo dan we eigenlijk zouden willen". Van den Heuvel schat het aandeel Venlonaren in het patiëntenbestand van de huisartsenpraktijk op 10 procent. De exacte cijfers worden nu geïnventariseerd.

Tekort voelbaar in steden
Als er geen maatregelen komen in de huisartsenzorg dreigt er in Noord-Limburg een huisartsentekort van zo’n 20 procent te ontstaan. Volgens Cohesie, een samenwerkingsverband van huisartsen in Noord-Limburg, is het tekort al voelbaar in steden als Roermond en Venlo en moeten patiënten soms uitwijken naar omliggende plaatsen.

Rondgang
Het huisartsentekort lijkt in Horst aan de Maas overigens mee te vallen, blijkt uit een rondgang langs enkele huisartsenpraktijken. Van de vier praktijken die Omroep Horst aan de Maas woensdag benaderde, neemt alleen Het Zorghoes in Horst geen nieuwe patiënten meer aan. Daardoor heeft de andere praktijk in Horst, Nieuw Huys, het wel steeds drukker. Slechts twee van de zes dokters daar nemen nog nieuwe inwoners aan.

Huisartsenpraktijk Kronenberg laat weten juist nu weer ruimte te hebben voor nieuwe patienten, terwijl er eerder 10 jaar lang een stop was. 
advertentie Banner-centraal H&H Marktverhuur