advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Inwoners Griendtsveen dagen Staatsbosbeheer voor rechter vanwege muggenoverlast

Inwoners van Griendtsveen zijn de muggenoverlast die hen elke zomer teistert zat. Ze stappen naar de rechter om een civiele procedure tegen Staatsbosbeheer te starten die maatregelen heeft getroffen die niet lijken te werken. “We worden nog steeds lek gestoken”, zegt omwonende Arno van Mullekom.

De muggenoverlast is volgens Van Mullekom de afgelopen zes jaar fors toegenomen in Griendtsveen door verschillende maatregelen die Staatsbosbeheer heeft uitgevoerd omtrent het verdere vernattingsproces van De Peel. 

Dorpsraad
De provincie heeft volgens Van Mullekom  aangegeven dat de overlast beperkt moet worden. Hij ziet echter nog geen  veranderingen en wil daarom namens de dorpsraad met 25 bewoners naar de rechter stappen. "Staatsbosbeheer wil de vernatting van de Peel doorvoeren, met als gevolg dat de inwoners van Griendtsveen in de zomer niet meer buiten kunnen zitten door de hoeveelheid muggen die hen teistert", aldus de bewoner.
Volgens de bewoners bekend Staatsbosbeheer voor een gedeelte kleur. "Alleen als het gaat over concrete overlast-normen, geven ze geen gehoor", zegt Mullekom. Hij denkt dat als Staatsbosbeheer de norm niet haalt de organisatie vreest nog meer maatregelen te moeten gaan treffen.

Muggenoverlast
Staatsbosbeheer laat weten bekend te zijn met de problematiek rondom de muggenoverlast. “Vanuit de Adviescommissie Mariapeel zijn de maatregelen tegen de muggenoverlast met omwonenden besproken. De afgesproken maatregelen zijn door Staatsbosbeheer uitgevoerd. Het staat iedereen vrij om naar de rechter te gaan om zaken voor te leggen. Als een zaak onder de rechter is, zal Staatsbosbeheer niet inhoudelijk verder het gesprek via de media voeren, maar in de rechtszaal", aldus boswachter Lieke Verhoeven.

Laat je reactie achter