CV Kroeënekraan en Pieëlhaas

Inwoners geven gehoor aan oproep vlaggenactie carnavalsverenigingen

Veel inwoners van van verschillende dorpen in Horst aan de Maas hebben woensdag in het kader van de elfde van de elfde de vlag van hun carnavalsvereniging buiten gehangen. Hiermee geven zij gehoor aan de oproep om het carnavalsseizoen op een alternatieve wijze te openen.

"Ik heb veel vlaggen zien hangen, dus dat is leuk. Toch nog enigszins een mooie elfde van de elfde", aldus Maikel Brouwers van CV de Geiten uit Tienray. Ook in Kronenberg en Evertsoord deden ze mee aan de actie. Paul Janssen van CV Kroeënekraan en Pieëlhaas vertelt: "Wij hebben de oproep pas zondagavond gedaan. Als je dan ziet dat ongeveer 80 tot 100 huishoudens de vlag buiten hebben gehangen, vind ik dat toch wel netjes."

Meerdere scenario's
Zowel in Kronenberg als Tienray liggen er nog meerdere scenario’s voor carnaval op tafel, om in te kunnen spelen op de ontwikkelingen rondom de coronamaatregelen en een vaccin. Toch maakt de carnavalsvereniging van Kronenberg en Evertsoord woensdagavond al iets van de plannen bekend. "Via onze Facebookpagina vertellen we de inwoners in een soort persconferentie à la Mark Rutte en Hugo de Jonge wat er dit seizoen wel en niet kan", zegt Janssen.

Laat je reactie achter