Banner-TOP Novitas

advertentie

Installatie nieuwe pastoor zondag in Tienray

Ralf Schreiber, de opvolger van Ruud Verheggen als pastoor van Parochiefederatie Maasdorpen, wordt zondag geïnstalleerd in de kerk in Tienray. Verslaggever Will Falize blikte samen met de nieuwe pastoor vooruit op zijn tijd in Horst aan de Maas.

De oorspronkelijk uit Duitsland afkomstige 54-jarige Schreiber wordt de nieuwe pastoor van Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Grubbenvorst, Lottum, Meerlo, Swolgen en Tienray. Hij was hiervoor kapelaan van een aantal parochies in de gemeente Maasgouw.

Installatie
De deken van Horst, Alexander de GraafWoutering, verricht zondag de installatie, die om 15.00 uur begint. Geïnteresseerden kunnen na de ceremonie in het parochiehuis in Tienray kennismaken met de nieuwe pastoor. Schreiber heeft het werk in de zeven parochies overgedragen gekregen van Pastoor Verheggen, die onlangs is geïnstalleerd als pastoor in Zuid- Limburg.

“De grootste uitdaging voor mij is de gedaalde belangstelling in de kerk. En om dit weer te kunnen vergroten en te kijken of er weer nieuwsgierigheid gewekt kan worden, gaat waarschijnlijk moeilijk worden. De kerk is belangrijk, want we moeten aandacht hebben voor ons eeuwig geluk. En God", vertelt Schreiber.

Bekijk hieronder een interview met de nieuwe pastoor:
advertentie Banner-centraal Expert

Lees ook deze artikelen